Nyheder - Panther's Homepage

Go to content

Aerophone

Panther's Homepage
Published by Panther in Nyheder 2019 · 26 May 2019
Jeg havde aldrig overvejet sådan en dims, men min far ringede til mig, da jeg var i Tyskland og sagde, at jeg skulle tage et kig på nogle Youtube klip. Det viste sig at være om en wind synthesizer, som Roland laver - Aerophone AE-10. Den er beregnet til at give saxofon spillere en alternativ måde at udtrykke sig på.

Grebene på den er de samme, som på en saxofon. Den har et mundstykke, som minder om et saxofon mundstykke, og den kan endda føle, hvor meget man blæser, og hvor meget man 'bider' på mundstykket - og så har den 128 forskellige lyde.

Jeg lyttede til de forskellige Youtube klip, og jeg faldt for instrumentet. Det lød godt, og jeg var fascineret af, at jeg f.eks. ville kunne spille trompet, hvis jeg ønskede det. Desuden kunne jeg se fordelen i, at jeg kan spille i længere tid på den end på min saxofon. Den kræver simpelthen ikke det samme af embouchuren, så hvis jeg er i gang med at lære et nummer grebs eller rytmemæssigt, så kan jeg fortsætte på den.

Thomann var selvfølgelig forretningen, hvor den kunne købes, og når jeg nu alligevel skulle derhen, så var det nærliggende lige at prøve dyret. Desværre var det kun muligt at prøve lillebroderen - GO. Den lød ikke særlig godt, og jeg var ikke imponeret. Alligevel valgte jeg at købe storebroren, da jeg var blevet overbevist ved at lytte til Youtube videoerne.

Det bliver spændende for alvor at komme til at lege med den. Mit første indtryk er, at den er helt fantastisk. Jeg ved, at langt de fleste vil påpege, at den ikke lyder som en 'rigtig' saxofon, trompet, fløjte osv. Jeg bedømmer den nok bare mere på, at jeg synes, det lyder godt, og at den er sit eget instrument. Og til dem der siger 'det er ikke et rigtigt instrument', vil jeg bare sige: Hvad er et keyboard? Det er præcis samme princip, og Roland er berømte for deres keyboards pga de gode lyde, og Aerophonen skuffer absolut ikke på det punkt.




Back to content