Nyheder - Panther's Homepage

Go to content

Fløjte skilles ad

Panther's Homepage
Published by Panther in Nyheder 2016 · 30 July 2016
I år har firmaet, jeg arbejder i, introduceret en tvungen uges ferie i juli måned (næste år og fremover er det 2 uger). Og der er selvfølgelig rift om at få sommerferie i forbindelse med den tvungne uges fri, men jeg er så heldig, at jeg har nok flex til, at jeg kan holde min sommerferie i august i stedet. Så hvad har jeg dog foretaget mig i 1 uge?

Jeg brugte faktisk noget af tiden på at skille med tværfløjte ad. Hver gang jeg har spillet på den, så pudser jeg den med en klud for at fjerne fedtfingre mm, men med tiden samler den også støv, og det sætter sig under stængerne og under leddene ud til klapperne, og det er altså ikke muligt at få en klud ind de steder. Min fløjte er ved at have nogle år på bagen, så jeg syntes faktisk, at den trængte til en overhaling. Desuden købte jeg tidligere på året renseting og olie, så jeg var klar til at kaste mig ud i projektet.

Det første, jeg forsøgte mig med, var foden på fløjten. Den er enkel og ligetil, og der er ikke særlig mange dimser. Det gik fint med fjedrene, og det gik fint med at pille klapperne af den, pudse, polere, smøre mekanikken osv, så jeg fik mod på at skille hele fløjten ad.

Det tog det meste af dagen, og det var rimelig enkelt. Selvfølgelig tog jeg billeder undervejs, så jeg kunne bruge dem, i tilfælde af at jeg ikke kunne samle den igen. I yderste nødstilfælde måtte jeg jo dukke op hos en instrumentmager med stumperne. Gudskelov var det slet ikke nødvendigt.

Nu nyder jeg det færdige resultat. Fløjten skinner og mekanikken glider uden modstand.




Back to content