Nyheder - Panther's Homepage

Go to content

Glædelig jul 2020

Panther's Homepage
Published by Panther in Nyheder 2020 · 27 December 2020
Glædelig jul. Det er en dejlig jul i år. Jeg ved, at der er mange, som ikke har haft en 'almindelig' jul, men for mig har der ikke været den store forskel. Vi er en lille familie, så det har ikke været sådan, at vi har skullet vælge familiemedlemmer til eller fra til juleaften - det må være frygteligt. I år har jeg også fået pyntet op, som jeg gerne ville. Sidste år var det en smule kaotisk.

I år var også året, hvor alting for alvor blev kunstigt. Både jeg og mine forældre har haft kunstigt juletræ i flere år, men mine forældre var ved at være træt af deres, fordi det var så stort, at det var svært at håndtere. Et kunstigt træ på 210 cm er tungt, også selvom det skilles ad i tre dele. Så sidste år tog de beslutningen om at forære det væk. I år gik jagten ind på et nyt og mindre træ. Det blev min opgave at rende i forretninger og kigge, men desværre var det kun de billige træer, der var i forretningerne, og der er altså ikke mere end 4 grene og 3 nåle på dem. De ser ynkelige ud.

Jeg havde på Amazon i England set et træ med sne, bær, kogler og lys, og for sjov skyld sendte jeg linket til mine forældre. Jeg havde aldrig forestillet mig, at de ville købe et træ uden at have set det, men på den anden side kan jeg godt forstå, at de gjorde det, når udvalget i Danmark var så dårligt.

Heldigvis var de meget tilfredse med det træ, som de modtog. Det er kun 150 cm højt, så det virker meget lille i forhold til det, de er vant til. Men de er glade for at have fået et træ, som de selv kan håndtere. Eneste lille minus er den lyskæde, som træet kom med. Min far er nemlig lysfølsom (ligesom mig), og lysene er simpelthen for kraftige om aftenen. Om dagen er de ok, men han kunne godt tænke sig at dæmpe dem. Det er så ikke lige til, så til gengæld er jeg gået på jagt efter en ekstra kæde, der kan sidde på træet. Så kan de bruge den kraftige kæde i dagtimerne, mens den anden kæde kan bruges om aftenen.

De kunstige juledekorationer har også været en stor succes. Det er simpelthen en fornøjelse, at grannet ikke hænger med nålene en uge efter, de er lavet. De fælder heller ikke, og mine forældre skal ikke bekymre sig om, at dekorationen står for tæt på brændeovnen. Desuden havde jeg sat kunstige kalenderlys i dem, så der var heller ikke chance for, lyset skulle futte grannet af, når det er blevet tørt.

Alt i alt en skøn jul, så der er kun tilbage endnu engang at sige:

Glædelig jul




Back to content