Nyheder - Panther's Homepage

Go to content

Masterclass

Panther's Homepage
Published by Panther in Nyheder 2016 · 5 June 2016
Det var blevet tid til en Masterclass med Michelle Anderson. Jeg bestilte jo et klarinetkursus omkring nytår, og en af bonus-tingene var en masterclass med læreren. Nu var jeg så heldig at vinde en ene-lektion med hende, så da hun skrev ud til at alle, som havde købt kurset, at de kunne få en 5 min mini-lektion i forbindelse med denne masterclass, så skrev jeg tilbage, at jeg da gerne ville deltage i en mini-lektion, men kun hvis der var ledig plads - jeg havde jo ligesom fået min lektion.

Heldigvis var der ikke så mange, som meldte sig til en mini-lektion, så jeg fik lov til at fremlægge mit 'problem'. Igen fik jeg masser af gode råd, og det var også lærerigt at se de andres mini-lektioner. Hun er nu altså god til at forklare folk, hvad de skal gøre. Jeg er sikker på, at det ikke er sidste gang, jeg køber et kursus hos hende.

Derudover har jeg fået et problem. Jeg har nemlig bestilt et 2. sorterings mundstykke fra Backun, og det er mindre end mit Vandoren mundstykke. Dermed passer mit ligatur ikke. Jeg kan simpelthen ikke skrue det så meget sammen, så det kan holde på bladet.

En rundtur på nettet ender med, at jeg kigger på et ligatur fra Silverstein. De laver ligaturer i den dyre ende, men efter at have læst nogle anmeldelser, så skulle de også være rigtig gode. De laver ligaturer, hvor det er snorrer, der holder bladet fast. Det giver bladet mest mulig bevægelsesfrihed, og jo mere bladet kan vibrere, jo bedre lyd producerer det. Selvom det er svært at se, at ligaturet skulle kunne sidde fast på mundstykket, så har jeg bestilt et Silverstein ligatur, og det har jeg ikke fortrudt. Det virker og lyder fantastisk - til gengæld er den medfølgende beskyttelse til mundstykke + ligatur temmelig kluntet og grim.

Samme firma har lige introduceret nogle fikse beskyttelsesdimser til mundstykket, og de sælges foreløbigt kun af selve firmaet. De er ikke særlig dyre, så jeg bestiller et par stykker, og så må jeg betale told og moms, når de kommer til Danmark.


Mit saxofon mundstykke til venstre, og mit klarinet mundstykke med Silverstein ligatur til højre. Begge mundstykker er udstyret med de nye beskyttelsesdimser.


Back to content